Musica



dimarts, 18 de novembre del 2014

GIMP

GIMP



Logotip GIMP











Aquest és l'enllaç per descarregar el gimp:
http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:GIMP






El Gimp és un programa de mapa de bits, al ampliar-la es pot apreciar que està formada per una trama de punts i cada un dels punts s'anomena píxel. Cada píxel té un color i una lluminositat diferent i això fa que sigui de to continu i realista si els visualitzes a una escala correcta.
El número de punts que conforma la quadrícula de la imatge serà més gran però també el tamany del arxiu. La densitat de punts per polzada de la imatge rep el nom de resolució.
Els mapes de bits poden estar definits per diferents nombres de colors, quants més colors tingui la imatge, tindrà més qualitat, però ocuparà més espai.
Existeixen diferents sistemes de compressió que fan possible emmagatzemar una imatgegran amb un tamany més petit. Alguns formats d'arxius comprimits de mapes de punts són GIF, PNG o JPG.

EXPLICACIÓ LOGOTIP:

El pirimer que s'ha de fer és agafar l'imatge de fons i posarla en format gimp (.xcf) per poder-la treballar.


A continuació anem a fer les esferes, per cada esfera que fem, afegirem una nova capa i així ens serà més facil, quan tinguem una esfera feta, agafes l'eina de degradat i poses un degradat radial (el color de l'esfera+el blanc).Ara que ja tenim les esferes fetes, farem les barres que les uneixen , i seguirem fent una nova capa per cada barra, per fer les barres es seleccionen els dos colors de les esferes, si el vols tenir d'un costat concret de l'esfera pots agafar el color amb el comptagotes, quan la tens els dos colors seleccionats, agafes l'eina de camí i marques les quatre cantonades, si vols que una part quedi més arrodonida l'edites, quan ja tingui la forma que vols, vas a selecciona i des de camí per tancar-lo i així poder-lo pintar, agafes l'eina de degradat però aquest cop fem un degradat lineal. Vas a capes, i fas que el fons no sigui visible (que l'ull no surti).

Ara que ja tenim la figura feta, anem a fer les lletres, per seleccionar un tipus de lletra, vas a fitxer-->crea--> logotips i rètols i selecciones la lletra desitjada, quan ja tens el tipus de lletra que vols i l'hi has posat el títol (INSTITUT PERE RIBOT) treus la capa del fons i les aplanes per poderles treballar bé.


Ara que ja tenim les lletres, només ens falta pasarr-les a la figura. Primer selecciones la paraula INSTITUT i fas Ctrl+C, t'envàs a la figura i cliques Ctrl+V per enganxarla, llavors directament t'ho enganxa a una nova capa, recorda't de posar-li nom perquè sino no se't guardarà i fas el mateix amb les paraules PERE i RIBOT, quan ja tinguis les capes posades, les pots desplaçar i que quedin situades en el lloc desitjat. I ja tenim el logotip fet.

Problemes:
L'únic problema que he tingut, ha sigut que quan vaig acabar la primera classe vaig guardar el treball de GIMP en "png" i no en "xcf", i al dia següent vaig haver de començar de zero.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada